obama

Překročí Spojené státy rámec pouhého provokování Ruska před usednutím Trumpa do úřadu?

Představuje Rusko opravdu nebezpečí, nebo jsme svědky konfliktu mezi mocenskými skupinami uvnitř samotných Spojených států?
Čtvrtek 12. 1. 2017   Zprávy

Stručná historie jaderných zbraní

Přes snížení počtu jaderných zbraní v devadesátých letech zůstává na světě přibližně 16.000 atomových hlavic, které by stačily na zničení naší planety celkem 25 krát. Rusko vlastní 7.500 jaderných hlavic, Spojené Státy 7.200, Francie 300, Čína 260, Velká Británie 215 a následují Pákistán , Indie, Izrael a Severní Korea.
Čtvrtek 17. 3. 2016   Názory a komentáře

Svržení bomb na Hirošimu a Nagasaki bylo teroristickým činem.

To je také důvod, proč musí Spojené státy uznat, že se jednalo o krutý zločin a oficiálně se Japonsku omluvit. Tyto dávné události, které jsou v dnešní době tak aktuální, musí Mezinárodní trestní soud odsoudit jako válečné zločiny proti lidskosti.
Neděle 17. 1. 2016   Názory a komentáře

Členové parlamentů států NATO píší Baracku Obamovi: Uskutečněte svou vizi o světě bez jaderných zbraní

Skupina členů parlamentů členských států NATO se obrátila dopisem na prezidenta Spojených států amerických Baracka Obamu. Vyjadřují v něm svou podporu americkému prezidentovi v jeho úsilí o jaderné odzbrojení ve světě.

Pátek 5. 4. 2013   Zprávy

Otevřený dopis Obamovi na podporu dalšího zmenšování jaderného arzenálu USA

Organizace a osobnosti z celého světa zaslaly otevřený dopis prezidentu Obamovi a dalším vysokým politickým činitelům USA, ve kterém vyjadřují podporu dalšímu zmenšení amerického jaderného arzenálu, jež je v poslední době zvažováno. K dopisu se připojila i organizace Svět bez válek a násilí.

Neděle 5. 8. 2012   Zprávy
Zdroj: Kremlin.ru

Stanovisko k podpisu smlouvy mezi USA a Ruskem o omezení počtu strategických zbraní

Po období zvýšeného napětí mezi Spojenými státy a Ruskem je vzájemná smlouva o redukci jejich rozmístěných jaderných zbraní jistě pozitivním signálem. Ke skutečnému vyřešení jaderné hrozby ve světě je ale třeba společná vůle mezinárodního společenství, která by vedla k nové dohodě o odstranění veškerých jaderných zbraní a k jejich postavení mimo zákon.

Středa 7. 4. 2010   Oficiální stanoviska