Mezinárodní kampaň za zákaz jaderných zbraní

Bikini Atoll, Marshall Islands, where a 15-megaton device equivalent to a thousand Hiroshima blasts, detonated in 1954. Photograph: US Air Force - digital version

Marshallovy ostrovy žalují devět jaderných mocností

Marshallovy ostrovy v Tichém oceánu žalují devět jaderných mocností u mezinárodního soudu v Haagu. Obviňují je, že porušily svou právní povinnost odzbrojit.
Pondělí 28. 4. 2014   Zprávy

Václavák dnes večer uvítá zástupy kytaristů – zahrají za zákaz jaderných zbraní

Dnes v 18 hodin se na Václavském náměstí v Praze vyrojí dav kytaristů, kteří společně zahrají na podporu Mezinárodní kampaně za zákaz jaderných zbraní. Ta má přimět Českou republiku, aby se připojila k zemím, které aktivně podporují zákaz jaderných zbraní.

Úterý 2. 10. 2012   Tiskové zprávy

Mírový piknik ve Stromovce odstartoval českou kampaň za zákaz jaderných zbraní

V sobotu 2. června uspořádala organizace Svět bez válek a násilí mírový piknik při příležitosti Dne za jaderné odzbrojení.  Nuclear Aboliton Day, tedy Den za jaderné odzbrojení, vyhlašuje každoročně Mezinárodní kampaň za zákaz jaderných zbraní (ICAN). Jejím cílem je vznik úmluvy o zákazu jaderných zbraní – mezinárodní smlouvy, která by jaderné zbraně postavila mimo zákon a poskytla mechanismy k odstranění těch stávajících.

Pondělí 4. 6. 2012   Tiskové zprávy