izraelsko-palestinský konflikt

MIDDLE EAST EUROPE - výstava na téma izraelsko-palestinského konfliktu a života na Blízkém východě

Současná mediální realita se vyznačuje snadnou dostupností obrazů zachycujících konflikty probíhající kdekoli na světě. Dobrým příkladem tohoto jevu jsou záběry z Izraele a okupovaných území, jako je Západní břeh a pásmo Gazy, které běžný obyvatel „Západu“ zná i přes to, že nikdy nenavštívil Blízký východ.

Izraelsko-palestinský konflikt tvoří také rámec výstavy MIDDLE EAST EUROPE, kde se, poprvé v českém kontextu, představí díla špičkových izraelských a palestinských umělců v přímé konfrontaci s díly umělců ze střední a východní Evropy. Na tomto mediálně vděčném tématu se autorky koncepce výstavy pokoušejí ukázat fungování a specifické problémy sociálně kritického umění.

Středa 11. 1. 2012   Zprávy

Desmond Tutu podporuje bojkot izraelských výrobků americkým potravinářským družstvem

Jihoafrický nositel Nobelovy ceny arcibiskup Desmond Tutu zveřejnil prohlášení, ve kterém podporuje bojkot vyhlášený potravinářským družstvem z washingtonské Olympie, rodného města Rachel Corrieové.

Úterý 3. 8. 2010   Zprávy

Bojkot: Ahava - ukradená krása

Svět bez válek a násilí se připojuje k celosvětovému bojkotu izraelské kosmetiky Ahava, která je vyráběna na nelegálně okupovaném palestinském území.

Úterý 27. 7. 2010   Zprávy